Петър Вуцов е следващото ново попълнение в лятната селекция на Янтра. Полузащитникът идва в Габрово от състава на Спортист (Своге), с който игра бараж за влизане в efbetЛига. 22-годишният футболист е юноша на Черно море. Играл е още за отборите на Спартак (Плевен), Пирин, Славия, Ботев-2 (Пловдив) и Созопол. П

рез изминалия сезон Вуцов записа 15 мача и реализира едно попадение за тима на Спортист, който завърши на пето място в първенството на Втора лига и стигна до директен двубой с "Берое" за място в елита.

Янтра (Габрово) взе крило от Етър

Янтра (Габрово) взе крило от Етър

В Янтра Вуцов младши за пръв път ще има възможността да работи под треньорското ръководство на своя баща - Вили Вуцов.

"За пръв път ще работим професионално заедно като треньор и футболист. Със сигурност ще бъде интересно, но и малко странно за мен. Има случаи, в които ми идва да кажа нещо, но като знам, че баща ми е старши треньор, гледам да съм по-съобразителен, да не се обаждам и да мълча, за да не развалям дисциплината. Общо взето да не бия на очи.", сподели с усмивка новото попълнение на габровския тим.

"Идвам с нагласата да помогна с каквото мога на отбора. Янтра завърши предходния сезон по един много добър начин и в новата кампания амбицията е да надградим върху това представяне. Следя отблизо отбора още от началото на пролетния полусезон. Видя се след пристигането на баща ми тук, че тимът заигра с по-голям хъс и желание. Изпълнителите бяха едни и същи, но в чисто психологически план и мотивационно представянето на момчетата беше на много по-високо ниво.

Янтра се похвали с ново попълнение

Янтра се похвали с ново попълнение

Тимът на Вили Вуцов взе вратаря на Витоша

В Янтра намирам един много задружен колектив. Всички са много сплотени, подкрепят се, няма мрънкане и сърдене и всеки тренира на 100 процента. Мисля, че е напълно реално за този отбор да надгради и да търси повече победи и по-предно класиране с оглед на футболистите, с които разполага", допълни снажният полузащитник.