Колоритният наставник на Янтра (Габрово) Велислав Вуцов говори приблизително десет минути без да му бъде зададен нито един въпрос след победата на неговия тим с 2:1 над Спартак (Варна). "Ако искаш нещо да ме питаш - питай ме после, защото първо искам да кажа едно нещо", така Вуцов парираше опитите на репортера да му зададе въпрос.

Ето част от казаното от Вуцов в неподражаемия му стил:

"Играхме по-добре. Имахме много ясна и точна идея как да спечелим. Противникът ни е разузнал, аз съм им гледал всички мачове. Принудата за млади играчи я има както при нас, така и при тях. Спартак би "48" с 5:0 и се превъзбудиха, че са толкова силни и толкова добри. Единствения мач, в който ни надиграха, е във Варна. Бяхме безобразни, направо ми се повръща от този мач от първата до последната минута.

Казах на футболистите да покажат, че не са толкова слаби, колкото бяха във Варна. Второто - че се гордея с тях. Имаме пет равни мача, но поне в три заслужавахме да победим. Да не говорим за грешки, неволите от съдийско естество.

Днес бяхме задължени да се отблагодарим на хората и ръководството, което прави уникални неща. По-организиран отбор от нашия в "Б" група няма, а и от половина в "А" грпа. По финансиране сме 12-13-и в групата, но това, което е обещано на играчите - да живеят в добри апартаменти, да бъдат хранени, да имат медикаменти, е направено.

Сега ни предстои много важен последен мач, който трябва да спечелим на всяка цена. След него ни предстои още по-важен мач - да седнем с ръководството и да видим как ще процедираме. Никой на никого няма да извива ръцете. Селекция правим. Вече направихме селекцията с Емил Колев и Недков. Толкова добре тренират, че ще получат шанс. Не сме недоволни от никой. Всички анализи ще ги правим другата седмица", каза Вили Вуцов, след което се оплака от ранния час на мача и че глобите му били по-големи от парите за ТВ права.

"Играем понеделник от 12:15 часа, другия да го направят във вторник от 10.30 часа. Продадохме 2500 билети в предишни срещи. Имаме 400 деца, как да дойдат?

Ако ние не се съберем - треньори, ръководители, президенти и ние да сложим правилата. Нашите глоби са 20 000 лева, а от ТВ права 10 хиляди лева от 10 мача. В Румъния взимат 1,5 млн. лева от ТВ права. Това ми го каза Ивайло Петев, говорих с него. Кажете ми къде от Патагония до Аляска дават по 1000 лева на мач?

Да се съберем и не да чакаме конгреса на 15 март. Не да алармираме, а да пребием този, който ще управлява футболния съюз.

Предложих на 10 колеги, поканих ги на среща, а те "как да дойдем". Да си стоят вкъщи. Не е нормално хората да избират президента, клубовете го избират. Събираме се и казваме "няма да играем".

Като мине 15 март ще кажа на много хора много неща. Имаше една стая "пушком", там си пушат и говорят "бабини деветини". Като не разбират, да питат", разясни емоционално Вили Вуцов.