Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов присъства на откриването на четвъртия международен турнир по борба за купа "Иво Ангелов" в Перник, който тази година се присъедини към инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive. В тазгодишната надпревара на тепиха излизат над 100 борци от цялата страна и от Северна Македония.

120 млади борци ще премерят сили на турнира "Иво Ангелов"

120 млади борци ще премерят сили на турнира "Иво Ангелов"

Схватките са утре, от 10:00 часа, в зала "Борис Гюдеров" в Перник

Андонов поздрави организатора Иво Ангелов и изчете поздравителен адрес от министър Красен Кралев.

"Борбата е един от най-успешните спортове в България. Благодаря за това, че спомагате за развитието и разпространението на този спорт в страната и стимулирате младото поколение за един по-активен начин на живот", се казва в поздравлението от министъра на младежта и спорта.

На събитието присъстваха временно изпълняващият длъжността кмет Севделина Ковачева, зам.-областният управител на Перник Иво Иванов, президентът на Европейския съвет по борба Цено Ценов и Вяра Церовска. Сред гостите на състезанието бяха и големите български борци Армен Назарян, Валентин Райчев, младата ни надежда Едмонд Назарян, който е и участник в надпреварата, и много други.

Европейска седмица на спорта #BeActive 2019 е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта, съфинансиран по програма "Еразъм +" на Европейския съюз.

Снимка 447391

Източник: ММС