Тайбе Юсеин се справи и с втората си съперничка на Световното първенство по борба - европейската вицешампионка от тази година Криста Инце.

Националката ни тушира опонентката си при резултат 6:1, след като направи така, че Инце да няма как да се измъкне, на границата на тепиха.

Първата част от срещата беше напрегната, най-вече поради това, че румънската боркиня бавеше схватката и се опитваше всячески да спре устрема на Юсеин.

Въпреки това националката ни поведе в резултата с 2:0 точки и задържа преднината си, след пасивност на Инце. След това Криста все пак записа една точка в актива си, избутвайки Юсеин от пределите на тепиха.

Последва обаче мощна акция на Тайбе Юсеин през втората част от сблъсъка, тя взе добре разконцентрираната Инце, натрупа още 4 пункта в актива си, след това завъртя съперничката си по гръб и не позволи тя да се измъкне, опирайки двете ѝ рамена в тепиха.

През април, все още в категория до 65 кг, на "домашния" за нея европейски шампионат, румънката стигна до сребърното отличие, провеждайки няколко много убедителни борби в Букурещ.

Тайбе Юсеин: Надявам се да покажа най-доброто от себе си на предстоящите състезания

Тайбе Юсеин: Надявам се да покажа най-доброто от себе си на предстоящите състезания

"Физически се чувствам добре, здрава съм"

Преди срещата си с Инце, Юсеин надви шампионката на Азия Хиаоджуан Луо в категория до 62 кг. с 10:0 за две минути и две секунди, като не срещна абсолютно никаква съпротива от своята опонентка.

Тайбе Юсеин с мощен старт на Мондиала по борба!

Тайбе Юсеин с мощен старт на Мондиала по борба!

Две минути и две секунди бяха достатъчни на шампионката ни