Българските медалистки от Европейското първенство по борба в Будапеща бяха гости в студиото на "Събуди се" по NOVA. Тайбе Юсеин завоюва златото в унгарската столица, а Евелина Николова и Миглена Селишка останаха със среброто.

"За нас е гордост, че успяхме да постигнем успех за българската борба и нашата родина. Основното преди всяка среща го има съмнението дали ще покажем на какво сме способни. Лишения винаги има, най-вече от времето си с близките. По някой път и от малките удоволствия, но този успех трябва да се изстрада. Посвещавам успеха на българската борба", сподели Тайбе.

"Всеки път към върха е труден. Очакванията винаги са да се вземе максимума. Уви, този път максималното не е за мен, но има върху какво да се работи занапред. Може би психически е по-трудно да се подготвиш за такъв форум, защото тренираме много силно и тежко. Когато си се раздал на максимум преди лагерите, знаеш, че си готова. Идвайки състезанието идва психическото натоварване дали ще се представиш добре и да оправдаеш очакванията. Лишенията при един спортист стават навик и се свиква с тях", каза Николова.

"Когато си на финал очакванията ти са да вземеш златен медал и когато загубиш последната битка е много трудно, но все пак е медал. Можеше и да е по-зле. На самото състезание треньорът играе основната роля. Той ни мотивира и ни отпуска от това напрежение за всяка една среща", добави Селишка.

Страхотна Тайбе Юсеин грабна златото на Европейското първенство по борба!

Страхотна Тайбе Юсеин грабна златото на Европейското първенство по борба!

Българката надви със 7:0 германката Луиза Ниймеш