На стилна церемония медалистките от Европейското първенство по борба получиха финансови бонуси в централата на основните спонсори на женския национален отбор - "АСЕТ банк" и "АСЕТ иншурънс" в София.

"Когато спечелих втората си титлата си емоцията бе неописуема - призна пред медиите Тайбе Юсеин, която преди седмица стана за втори път шампионка на континента в борбата. - Защото едно е веднъж да стигнеш до златото, но много по-трудно е да го защитиш".

Тайбе: След схватката с украинката вече знаех, че няма кой да ме спре

Тайбе: След схватката с украинката вече знаех, че няма кой да ме спре

През миналата година тя спечели европейско и световно злато

Оказа се, че Спортист №1 на България се е борила с травма в ребрата, получена преди първенството в Букурещ. "Нелепо се контузих на една тренировка, първите дни дори трудно дишах - призна Тайбе. - Но на самото състезание спрях да мисля за болката. Само във втората среща с украинката, която ми беше и най-трудна, се получи удар точно там. Но за щастие и това успях да преодолея. Сега съм значително по-добре".

Тайбе Юсеин, както и трикратната европейска шампионка - 21-годишната Биляна Дудова и сребърните медалистки Миглена Селишка и Евелина Николова бяха премирани от "Асет Банк " за успехите в Букурещ. Чековете им бяха връчени от Алексей Цветанов - главен изпълнителен директор на "Интернешънъл Асет банк", Румен Сираков - изпълнителен директор на трезора , Милен Драгневски - изпълнителен директор на застраховатено акционерно дружество "Асет иншуърънс", както и Цветелина Велкова - търговски директор на "Бент ойл". Шампионките пък се реваншираха като подариха рамкирана снимка с медалите си на Алексей Цветанов и Милен Драгневски.

Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Европейското първенство по борба

Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Европейското първенство по борба

В румънската столица българските състезатели спечелиха 6 отличия

Церемонията уважиха почетният президент на БФ Борба Валентин Йорданов, както и настоящият шеф на централата Христо Маринов. Сред гостите бяха още Тодор Ангелов, отговарящ за женските формации във федерацията, членовете на управата Стефан Николов, легендата Александър Томов, световният шампион Рахмат Сукра.

"Благодаря за чудесните мигове, които ни предоставихте - каза легендарният Валентин Йорданов. - Още веднъж ме накарахте да се чувствам горд, че съм българин. Пожелавам ви на световното да се върнете с квоти и с повече медали от сега. А догодина да постигнете своите върхове и на Олимпиадата".

Снимка 348227

Източник: БФБ

"Оттук-нататък ме чакат много тренировки, състезания, на които трябва да се докажа и да се върна в моята категория до 57 кг", обяви Биляна Дудова, която е уникален случай в родната борба с 3 поредни европейски титли в 3 различни категории. На първенството в Румъния, едва на 21 години, тя спечели с общо 17:0 точки срещу 4-те си съпернички.

В началото на месец май отборът тръгва за лагер в Япония. С водения от Петър Касабов тим няма да пътува "сребърната" Евелина Николова, която е с разтегнати връзки на коляното и около месец ще се възстановява.

Само няколко дни почивка за националите ни по борба, следващите лагери предстоят

Само няколко дни почивка за националите ни по борба, следващите лагери предстоят

На 3 май жените тръгват за лагер в Япония

"Много се радвам, че има такива награди, защото това е признание каква работа сме свършили в залата и на тепиха - обяви старши треньорът Петър Касабов. - Благодаря на холдинга, че ни подкрепя. Защото без нашите спомоществуватели, без Българската федерация по борба и Спортното министерство, тези успехи не биха се случили. Постоянно ни обгрижват, създават ни спокойствие и ние можем да мислим само и единствено за битките за медалите в големите първенства".

Петър Касабов: Който се отпусне или разсее - отпада

Петър Касабов: Който се отпусне или разсее - отпада

"Всеки си печели мястото в отбора, ако трябва и с преборвания"