Световното първенство по борба за мъже и жени ще се проведе в Белград през декември 2020 година, съобщават от пресслужбата на Международната федерация по борба.

Това решение беше взето на заседание на Изпълкома на централата вчера. Първоначално Мондиалът беше планиран за 2021 година в Осло, но Международната федерация реши да проведе планетарното първенство и младежкото Световно първенство на едно място, за да намали риска от заразяване с коронавирус.

Класическият стил борба може да отпадне от програмата на следващите Олимпийски игри

Класическият стил борба може да отпадне от програмата на следващите Олимпийски игри

"В последно време този вид борба изглежда малко позабравен"

Шампионатът за мъже и жени ще се състои в Белград от 12 до 20 декември 2020-а, а юношеското първенство - от 4 до 10 декември. Освен това беше решено да се проведе юношеското Европейско първенство в Скопие от 19 до 25 октомври.

"Международната федерция по борба благодари на всички организатори за тяхната всеотдайност и отдаденост при провеждането на състезанията в тези безпрецедентни времена.

Бихме искали да благодарим на цялата общност в борбата за тяхната подкрепа и гъвкавост в адаптирането към условията, които се променят ежедневно. Заедно ще успеем на тепиха и извън него," каза президентът на централата Ненад Лалович.

Следващото заседание на Изпълкома на организацията ще се проведе през август.

Симеон Щерев: Под карантина съм в дома си, Ники сега е по-добре

Симеон Щерев: Под карантина съм в дома си, Ники сега е по-добре

"Поне аз го карам по-леко, отколкото грипа, който ме повали през декември"