Треньорът на женския ни национален отбор по борба Петър Касабов коментира очакванията за представянето на Олимпийските игри.

"Радвам се, че успяхме да направим лагера в Окаяма и че вече сме тук в олимпийското село. Доволен съм, че сме нагласили нещата точно, както се иска. Остава ни само настройката, мобилизацията, как ще станат момичета, дали ще се наспят.

Наставникът на отбора говори и за противоепидемичните мерки и дали те се отразяват по някакъв начин на състезателките.

Димитър Рачев донесе втори медал за борбата от световното

Димитър Рачев донесе втори медал за борбата от световното

В последния ден на шампионата младият национал се пребори за бронзовото отличие в категория до 71 кг

"Мерките в олимпийското село им понасят добре. Могат да се разхождат, нямат толкова много ограничения. Единствено трябва да носят маска навсякъде, но това не е чак такъв проблем. В Окаяма не можехме да излизаме извън града и единственото ни развлечение беше да отидем да тренираме и да слизаме да ядем. Тук си ни е направо свободия и е рай."

"Нямаме оплаквания. Всички се аклиматизираха добре. Свикнаха с времето и с влагата. Сега се надявам, че нещата наистина ще се получат, защото виждам, че момичетата са усмихнати и са щастливи. Говорим си. Все още не са се затворили, както обичат да правят, когато наближи състезанието. Обсъждаме нещата и мисля, че са добре", завърши Касабов.