С подмладен състав ще участва българският национален отбор по борба за жени на Европейската купа на нациите в Букурещ. Това обяви новият старши-треньор на тима Петър Касабов.

В надпреварата, която ще бъде проведена на 18 ноември, няма да участва бронзовата медалистка от Олимпийските игри Елица Янкова, която ще бъде заменена от дебютантката Елена Якимчук, в категория до 53 килограма.

"Имаме доста изявени състезателки, но и доста млади. Очаквам добро представяне и добри резултати. Повечето момичета вече имат медали от големи първенства, но на този турнир е важно да играем като един отбор и да трупаме опит, защото съставът ни е наполовина подмладен", каза новият треньор на отбора.

До момента Петър Касабов работеше в щаба на Серафим Бързаков, който обаче се ориентира към мъжката борба. Новият треньор обясни, че няма да прави големи промени:

"Всеки си има негови виждания. Аз лично работих добре със Серафим и ще продължавам да се съветвам с него. Няма много неща, които мога да променя. Може би ще изисквам повече от опитните състезателки, защото те трябва да бъдат пример за младите".

В турнира ще участват петте най-добри европейски нации - България, Украйна, Беларус, Русия и Азербайджан, както и домакините от Румъния. В българския отбор попаднаха Елена Якимчук (53 кг), Александрина Кашинова (55), Мими Христова (58), Евелина Николова (60), Тайбе Юсеин и Джанан Манолова (63), София Георгиева и Виктория Бобева (69), както и Боряна Борисова (75).