Олимпийската квалификация в София бе последна за Иво Ангелов за националния ни отбор, обяви самият той.

Носителят на 8 медала от големи първенства обаче уточни, че остава на разположение и ще помага на момчета, ако бъде повикан.

Но и ще продължи с изявите си на тепиха в Буднеслигата. А през останалото време ще тренира деца в родния си град Перник, с надеждата след време оттам да излезе новият голям шампион на България.

Иво Ангелов не успя да спечели квота в категория до 60 кг в класическия стил на последната олимпийска квалификация в "Арена Армеец". Зад гърба си обаче той има едно участие на олимпийски форум - в Лондон 2012.

Иво Ангелов излиза срещу шампиона на Хърватия

Иво Ангелов излиза срещу шампиона на Хърватия

Иван Лизатович на пътя на българина

"Този пост е за всички, които бяха до мен през годините - написа Иво Ангелов в поста си във фейсбук. - За всички,които повярваха в мен и не се отказаха дори когато нещата не се получаваха. Огромно благодаря на треньорите!!! Те са тези, които ме откриха, създадоха, преобразиха до това, което съм както на тепиха, така и в живота. Армен Назарян, Бисер Георгиев, Стоян Добрев, Братан Ценов, Стефан Ангелов, Веселин Цветков, Емил Будинов, Емил Иванов.

Свалям шапка на Гриша Ганчев! Човекът, който отделя средства толкова години, за да може борбата в България да продължи да се развива.

Не мога да не спомена Валентин Йорданов. Той е бил и продължава да бъде мое вдъхновение.

Респект пред такива българи.

Всички, които ме познават знаят какво уважение и признателност изпитвам към всеки един, който е допринесъл за моята реализация."