Капитанът на националите по класическа борба Иво Ангелов не даде и точка на съперниците си, за да стигне убедително до полуфиналите на Държавния личен-отборен шампионат по класическа борба в Ловеч.

На старта в категория до 60 кг световният и европейски шампион от 2013-а надви с по 8:0 Андрей Георгиев и Стефан Ралчев, а в следобедния сеанс ще спори с Цветан Сирашки за място на финала.

Очакваният сблъсък между Ангелов и Едмонд Назарян не се състоя, тъй като 18-годишният еврошампион за мъже се оттегли в навечерието на първенството, заради възпаление на стара травма.

Убедителен в сутрешния сеанс бе и Тарек Абделслам в категория до 87 кг. Златният медалист от Евро 2017 постигна две победи с туш - над Петър Дичев и Владимир Стойчев, а следващият му съперник ще бъде Валери Алексиев. В тази категория Йоан Димитров също демонстрира класа, като надви с технически туш Александър Петров - 9:0 и Мартин Иванов - 8:0.

3 aik red

До полуфиналите стигна и Кирил Милов (97кг). Световният вицешампион от 2018-а и сребърен медалист от Евро 2019 започна с технически туш срещу Румен Димитров, а на четвъртфиналите съперникът му Камен Петров не излезе. За място на финала Милов ще излезе срещу Симеон Станкович.

Без борба до полуфиналите в кат. до 82 кг стигна и Даниел Александров, след като съперниците му

3 KBON9046

и в двете срещи до момента не излязоха на тепиха.

Бронзовият медалист от Световно и Европейско първенство Айк Мнацаканян също не допусна изненада и вече е на полуфинал след два успеха. На старта в категория до 77 кг националът надви Светозар Тонев с технически туш 8:0, а после и Калоян Попов с 9:0. В другия поток основният му съперник Стоян Кубатов, бронзов медалист от Евро 2019 до 23 г., също се отчете с две победи и е на полуфиналите - 13:4 срещу Тодор Мелконян и 8:0 срещу Димитър Стойчев.

За полуфиналните схватки се класираха още Николай Вичев (63) след 8:0 срещу Десислав Дормушев, както и Дейвид Димитров, Константин Стас и Свилен Костадинов при 67-килограмовите.

Следобедният сеанс започна от 16:00 часа.

Полуфиналните двойки може да видите ТУК!

Държавният личен-отборен шампионат по борба бе открит със схватките в свободния стил

Държавният личен-отборен шампионат по борба бе открит със схватките в свободния стил

Полуфиналните срещи са от 16:00 часа