Сали Салиев ще се бори за бронза на Евро 2024 до 20 години в категория до 92 кг. Диан Манев до 125 пък ще бъде на репешаж и също има шанс за медал. 

Днешните борби отново следихте на живо в първия български спортен сайт ТОПСПОРТ - единствената родна медия в Нови Сад, Сърбия. 

ЕТО КАК СЕ ПРЕДСТАВИХА БОРЦИТЕ НИ: 

Първи на тепиха днес от българите излезе Калоян Атанасов - в първия си репешаж. Срещу него беше Губиоти от Италия. Калата трябваше да го преодолее и да отстрани още един борец, за да се бори за бронзовия медал. С лъв на трикото си, Антанасов беше истински лъв на тепиха! Той губеше с 0:4, но изравни до почивката. След нея попили италианеца - победа 15:4 с технически туш! Браво на Калоян! 

Снимка 673407

Източник: startphoto.bg

Жалко! Андриян Вълканов изгуби репешажа и няма да се бори за бронзов медал. Той не успя да се противопостави на съперника си от Унгария Вереш, който го победи с 16:5 и технически туш още през първата част на схватката. 

Снимка 673408

Източник: startphoto.bg

Никаква съпротива на съперника не демонстрира Слави Стаменов! В категория до 86 кг в квалификациите, той беше пометен от натурализирания белгиец Умар Велиев - 10:0 и технически туш само за 40 секунди. 

При най-тежките, в категория до 125 кг, Диан Манев също претърпя поражение с технически туш, отново още през първата част. Хакан Буюкчингил го победи с 11:0 и се класира напълно заслужено в следващата фаза на турнира. 

Снимка 673415

Източник: startphoto.bg

В категория до 61 кг Денис Наим не записа точка срещу грузинеца Торнике Асабашвили - загуба 0:8 в квалификациите. Добрата новина дойде от Стилиян Джоров при 74-килограмовите. Роденият в Сандански млад борец разби с 13:5 състезаващия се за Естония Николай Терасов и продължи напред на Евро 2024.

Снимка 673420

Източник: startphoto.bg

Надеждите ни днес да се борим за медал угаснаха с втория репешаж на Калоян Атанасов. Нашето момче нямаше аргументи на тепиха срещу украинеца Максим Твердохлиб, който поведе с 8:0 през първата част. Калоян успя да върне само една точка през втората, а в последните 10 секунди двамата дори не се бориха. 

Снимка 673421

Източник: startphoto.bg

Перфектен мач на осминафиналите до 92 кг направи Сали Салиев. Той беше като разярена мечка на тепиха! Сали разнасяше германеца Ердоган Гезей из тепиха и го разби с 11:0, и технически туш, 2:40 минути преди края. Така той е на четвъртфинал! 

Снимка 673423

Източник: startphoto.bg

Един от най-драматичните мачове въобще в турнира беше осминафиналът между Джоров и Мачържак от Полша. Десет секунди преди края на схватката, нашият атлет обърна резултата до 15:14 точки в своя полза. И точно, когато го виждахме на четвъртфинал, допусна слабост в защитата си, от която се възползва съперникът и победи с 16:15. Много, много жалко! Стилиян се бори добре на турнира... 

Снимка 673426

Източник: startphoto.bg

Страхотен Сали Салиев се класира на полуфиналите! Нашето момче гази като танк на Евро 2024! В негова жертва се превърна и арменецът Папин Хунанян. Мощният българин разпиля имащия лош късмет да се изпречи на пътя му Хунанян - 11:1 и победа с технически туш, цели 3:17 минети преди края на времето. Уникален е Салиев на турнира в Нови Сад! Съперник на нашия човек на полуфиналите ще бъде Джафарли от Азербайджан, който премаза 8:0 неутралния атлет Бандарков. 

Снимка 673430

Източник: startphoto.bg

Време е за големия мач на Салиев! Не знаем как съперникът му Анар Джафарли е на Евро 2024 до 20 години, изглежда като човек с поне едно дете на 10 годинки... Какво се случи на тепиха? Колкото и да искаше да му се противопостави, просто нямаше как. Голяма класа е този азер! За по-малко от две минути, той победи с 11:0 и техничесдки туш. Така Сали утре ще се бори за бронза. 

На репешаж и също с шанз за бронз е Диан Манев в категория до 125 кг, защото съперникът му стигна финала и го изтегли. Двубоите са утре вечер. 

Ангел Домусчиев, пратеник на ТОПСПОРТ в Нови Сад, Сърбия