Мирослав Киров се класира на полуфинал в категория до 74 кг на Европейското първенство по борба свободен стил във Варшава, а други четирима българи ще чакат шанс за бронзови медали през репешажите.

Киров победи Малик Амине (Сан Марино) с 5:1 на осминафиналите и се наложи с 8:3 срещу Мичъл Финсилвър (Израел) в следващата си схватка. Така той стигна до полуфинал при 74-килограмовите и ще се изправи срещу седмия от миналото европейско първенство Валентин Борзин (Молдова).

Микяй Наим достигна полуфиналите на Европейското първенство

Микяй Наим достигна полуфиналите на Европейското първенство

Рухан Расим стартира при 65-килограмовите с много труден мач срещу Хамза Аладжа

Преди това Георги Вангелов, който през миналия месец спечели квота за категория до 61 кг за Токио 2020, отстъпи с туш на руснака Абасхаджи Магомедов (Русия). Дмал Али (86) пък се контузи в схватката си с четирикратния бронзов медалист Али Шабанов (Беларус), а Ахмед Магамаев (92) преодоля един съперник, но на четвъртфиналите бе спрян от Осман Нурмагомедов (Азербайджан) с 2:7.

В тежката категория Исмаил Адизов (125) загуби с 0:11 от Дзянис Храмянков (Беларус) , който обаче стигна с лекота до полуфиналите. Четвъртфиналите и полуфиналите продължават днес, след което, към 19 часа българско време, Микяй Наим (57) ще се бори за първи български медал срещу Камил Керимов (Украйна) в схватката за 3/5 място.

Европейското първенство по борба бе открито със стилна церемония

Европейското първенство по борба бе открито със стилна церемония

Днес е вторият ден от схватките