Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов награди с почетен плакет на ММС Рухан Расим. Българският състезател спечели бронзовото отличие при 61-килограмовите в свободния стил на Европейското първенство по борба до 23 години, което се проведе в Скопие (Северна Македония).

Расим стартира със загуба от представителя на Грузия Теймураз Ванишвили, който триумфира с титлата в категорията, след това преодоля молдовеца Леомид Колеснич в репешажите, а в директния сблъсък за третото място се наложи над Нико Мегерле (Германия).

Почетен плакет от министър Кузманов получи и треньорът Ангел Тодоров.

Спортният министър поздрави Рухан Расим за успешното представяне и му пожела бъдещи постижения от най-големите шампионати. Младият състезател започва тренировки в Тетевен за Европейското първенство за юноши до 20 години, което ще се проведе в Дортмунд (Германия).

Председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов и генералният секретар на централата Валентин Райчев запознаха спортния министър с програмата на националните ни при мъжете и жените, които се подготвят за Летните олимпийски игри в Токио. Общо 7 български състезатели ще вземат участие на най-големия спортен форум в трите стила.

Mинистър Kузманов поздрави медалистките от европейското първенство по спортна стрелба

Mинистър Kузманов поздрави медалистките от европейското първенство по спортна стрелба

"С убедителното си представяне Вие демонстрирахте добра подготовка, професионализъм и амбиция да бъдете сред първите на Стария континент"