Мими Христова си осигури поне сребърно отличие на Европейското първенство по борба в Русия, след като се класира на финала при 59-килограмовите.

На полуфинала носителката на 3 медала от големи първенства измъкна 7:6 срещу беларускинята Янушевич, като схватката бе изключително оспорвана. Мими губеше с 3 точки около минута преди края, но с невероятни усилия в последните секунди обърна развоя на срещата. А след последния съдийски сигнал Христова бе с разкървавен нос и не успя да се изправи веднага.

За титлата утре Христова ще спори с туркинята Елиф Йезилирмак, носителка на два бронза от световни първенства.

Eвелина Николова обаче не успя да повтори постижението на Мими. В категория до 55 кг тя загуби в полуфиналите от Ирина Курачкина (Беларус), трета на Мондиал 2017, с 0:6 и утре ще се бори за бронза.

При 68-килограмовите София Георгиева продължава в репешажите за бронза, след като рускинята Анастасия Братчикова, от която тя падна още на старта, стигна финал.

По-късно тази вечер Даниел Александров ще излезе в спор за бронза при класиците. Негов съперник в категория до 82 кг ще бъде Ласло Сабо (Унгария), трети от Мондиал 2016.

Два полуфинала за жените ни на Евро 2018 по борба

Два полуфинала за жените ни на Евро 2018 по борба

Евелина Николова тушира германката Бругер