Българските боркини Миглена Селишка в категория до 50 кг и Биляна Дудова в категория до 59  кг ще се борят довечера за златни медали на Европейското първенство в Рим (Италия). Схватките им ще бъдат излъчени по БНТ 3 от 19:00 часа.

Министър Кралев: Силата на женската ни борба се видя отново!

Министър Кралев: Силата на женската ни борба се видя отново!

Две българки се класираха за финал на Евро 2020

Миглена Селишка ще има за съперничка Оксана Ливач (Украйна), а Биляна Дудова ще опита да направи поредния си подвиг срещу Анастасия Никита (Молдова).

София Христова също ще се бори за медал. Тя беше изведена в репешажите в категория до 68 кг и ще има за първа съперничка беларускинята Ханна Садчанка. При победа тя ще има шанс да излезе във вечерната сесия в битка за бронза срещу украинката Ала Черкасова.

В пет категории днес започват схватките, като медалистките в тях ще бъдат излъчени утре вечер.

В категория до 53 кг Сезен Белберова ще има за първа съперничка на 1/8-финал французойката Татяня Дебиен. В тази дивизия участничките са 16 и за титла ще бъдат необходими 5 схватки. Татяна Тенева ще дебютира срещу силната туркиня Мехлика Йозтюрк при 57-килограмовите.

Голямата ни звзеда Тайбе Юсеин ще има за първа противничка туркинята Елиф Йесълирмак в категория до 62 килограма. Докато Мими Христова при 65-килограмовите започва срещу украинката Ирина Коляденко.