Международната федерация по борба (UWW) утвърди квалификационния процес за Париж 2024, където 288 борци ще се борят за 18 комплекта медали в категориите класически стил, свободен стил и жени.

За България квалификациите ще започнат на световното първенство през 2023, на което домакин все още е Красноярск между 16 и 24 септември, но това може и да се промени предвид войната в Украйна. Четиримата медалисти във всяка категория ще печелят квоти за страните си, а загубилите в схватките за бронз ще имат преборване за още едно място.

Втората фаза e европейска квалификация между 4 и 7 април 2024, като нейният домакин не е ясен. В нея квоти за страните си ще печелят финалистите във всяка олимпийска категория.

Третата фаза е световна квалификация между 9 и 12 май също с неизвестен домакин. Квоти ще печелят 36-имата финалисти в олимпийските категории, докато двамата бронзови медалисти ще имат преборване за още една.

В последната фаза ще се включат състезателите, които са останали без квоти в европейските, панамериканските и азиатските квалификации.