Eвелина Николова ще се бори за титлата на първото европейско първенство за девойки до 23 г. в Полша. Нейна съперничка за златото при 55-килограмовите в следобедния сеанс ще бъде азерката Алена Колесник.

До момента Николова, бронзова медалистка от Евро 2013 за девойки, има в актива си две победи - 6:3 срещу Бедина Гун (Турция) и 9:2 срещу Лариса Скоблюк (Украйна) на полуфинала.

Виктория Бобева, бронзова медалистка от Евро 2014 за жени, ще спори за бронза по-късно днес срещу украинката Оксана Хернел. Тя стартира със загуба срещу финландката Оли Петра - 0:8, която обаче я изтегли в репешажите. Там Бобева се наложи над Блейкайтите (Литва) с 10:0.

Другите ни две представителки в днешния ден приключиха участието си. При най-леките до 48 кг Миглена Селишка, еврошампионка за кадетки и девойки, претърпя поражение на старта от Олга Шнайдер (Украйна) - 2:6, която не стигна финала и не успя да изтегли нашата националка в репешажите.

В кат. до 69 кг Даяна Иванова загуби също на старта от рускинята Татяна Морозова с 0:10. Съперничката й падна на полуфиналите и българското участие приключи.