Едмонд Назарян е в заявката на категория до 60 килограма при класиците, на предстоящата олимпийса квалификация, като е изместил Иво Ангелов, който се опита да се класира на предните турнири.

В категорията са общо 26 борци. Само финалистите отиват на Олимпиада.

Дейвид Димитров е в категория до 67 килограма, като при него са 30 състезатели, включително и представител на отбора на бежанците - кюрдът Акер ал Обаиди, който живее в Австрия. При 77- килограмовите е Аик Мнацаканян, а в категорията са 32-ма.

Египтянинът с български паспорт Терек Мохамед Абделслам Шебле Мохамед е представителят ни при 87-килограмовите, където са 30. И при свръхтежките до 130 килограма е Радослав Георгиев, а общо са 21 състезатели.

474 борци от 86 държави на световната олимпийска квалификация в София!

474 борци от 86 държави на световната олимпийска квалификация в София!

Само финалистите взимат квоти за Олимпиадата

В свободния стил в категория до 65 кг ще се бори Рухан Хюсню Расим. В категорията са 35-ма. В категория до 74 килограма е натурализираният руснак Али Паша Русланович Умарпашаев, като отново са 35 борци. Ахмед Адамович Магамаев е в категория до 86 килограма при 33-ма борци. Третият натурализиран руснак Ахмед Султанович Батаев е в категория до 97 килограма, където има 24 състезатели. И при свръхтежките до 125 килограма е Георги Иванов, където има само 20 борци.

При жените ще имаме три представителки. Сезен Белберова е в категория до 53 килограма, като в нея са 21 състезателки. Мими Христова ще се бори при 68-килограмовите, като в нея е и Елис Манолова, която се бори за Азербайджан. Там също са записани 21 състезателки. И в свръхтежката до 76 килограма е 6-кратната световна шампионка, но по самбо, Мария Оряшкова. В категорията са 22 състезателки.

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по борба

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по борба

Квоти при жените спечелиха Тайбе Юсеин (62 кг), Миглена Селишка (50 кг) и Евелина Николова (57 кг)

До момента България има само 5 квоти - по 1 при мъжете в свободния стил на Георги Вангелов (57) и класическия стил - Кирил Милов (97), и 3 при жените - Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57) и Тайбе Юсеин (62). При жените обаче има още един проблем, който не е решен от международната федерация. Три състезателки, които взеха квоти още на световното през 2019 г. няма да участват. Това са представителките на КНДР Пак Йон Ми (53) и Рим Йон Сим (62), след като страната им обяви, че няма да ходи в Токио и шведката Джени Франсон (68), която бе хваната с допинг.