Едмонд Назарян и Кирил Милов стигнаха полуфиналите на европейското по борба, класически стил в Будапеща. И двамата постигнаха две победи до момента.

Назарян, който е №1 в Европа от 2020-а, се наложи на старта в категория до 60 кг над унгареца Ерик Торба, пети на Мондиал 2021, с 8:1, а на четвъртфиналите се справи и с украинеца Жора Абовян - 3:1. За място на финалите по-късно днес Еди ще спори с арменеца Геворг Чарибян, пети от световното през 2021-а.19 Кирил Милов1

Милов също бе убедителен при 97-килограмовите. На старта световният и европейски вицешампион прегази унгареца Роберт Ерсек с 10:1, а на четвъртфиналите преодоля и Феликс Балдауф. Норвежецът получи контузия по време на срещата и се отказа при 1:2 за нашия борец. Така на полуфиналите Милов ще срещне Владен Козлюк (Украйна).

При 72-килограмовите Дейвид Димитров стартира с успех над Хаавард Йоргенсен (Норвегия) с 3:1, но на четвъртфиналите бе спрян от азера Улби Ганизаде - 5:13. Ако противникът му стигне финал, носителя на златния пояс "Никола Петров" за 2021-а ще продължи в репешажите за бронза.

От надпреварата отпаднаха Иво Илиев (67) и Росиан Дермански (82).

Полуфиналите започват от 17,45 часа.

Финалите са от 19 часа, в които ще има двама наши представители в битка за бронза.

Айк Мнацаканян ще спори с Антонио Каменжасевич (Хърватия) в категория до 77 кг. А Йоан Димитров, след като преодоля репешажите при 87-килограмотие след 3:1 над турчина Башар Метехан, ще спори за отличието с азера Ислам Абасов.

Боркините ни завършиха трети в отборното класиране на ЕП в Будапеща

Боркините ни завършиха трети в отборното класиране на ЕП в Будапеща

Купата бе връчена на селекционера Петър Касабов