"Тази европейска титла е подарък за моя треньор Емил Иванов, който днес има рожден ден - каза Едмонд Назарян при пристигането си на летище София. - Благодаря му за неговите усилия, време и страхотния труд, който влага в мен. Той много ми дава.... И с негова помощ ще постигнем най-добрите резултати.

Назарян уточни, че неговият баща е наблюдавал схватките от трибуните, но въпреки това е чувал неговия глас.

"За мен е по-добре той да е на трибуните, защото има много напрежение, други емоции, които малко пречат - продължи шампионът. - Мисля че е по-добре той да гледа отстрани. Баща ми е много емоционален, но умее да ми дава нуждана енергия в определени моменти, винаги чувам неговия глас в залата.... Искам да благодаря на треньорите в националния отбор - Юлиян Георгиев, Тарек Абделслам, на спонсорите - фамилия Ганчеви, които ни създават идеални условия за подготовка."

Следващата голяма цел за Назарян ще бъде световното за мъже в Белград през септември, сочи БФБ.

"Дотук изпълнихме целите си, щом има титла, значи сме били добре подготвени - продължи той. - Сега идват световните титли, олимпийската.... Да, съперниците ми вече имат респект, усеща се - призна Еди. - Но аз трябва да си водя моята борба, и да прилагам определена тактика към всеки един борец. Сега руските борци ги нямаше, не само те са силни в борбата. Азиатците също са класа. Световното е по-различно и подготовката трябва да е по-различна. Няма да е лесно, но ще се подготвяме."

Невероятен Едмонд Назарян триумфира с европейската титла за младежи

Невероятен Едмонд Назарян триумфира с европейската титла за младежи

Не остави шанс на своите конкуренти