Световната и многократна европейска шампионка в три различни категории разсея голяма част от спекулациите, свързани с нея, като сложи край на изкуствено създадената вражда между нея и също световната и европейска номер едно Тайбе Юсеин.

"Няма проблем между мен и Тайбе. Това не отговаря на истината. Аз я поздравих за медала от Олимпийските игри, а тя направи същото, когато спечелих Световното първенство в Осло. Проблемите, които са налични по тази тема, са на други хора, но не и наши", категорична беше Дудова в "Неформално с Георги Петков".

Относно това, дали качването ѝ в по-горна категория е умишлено, цели дестабилизирането на националния отбор за жени и е възложено на Дудова от някой друг, тя също беше пределно ясна:

"Да, изписаха се куп неща, някои от които много неприятни. За някакви войни и така нататък... Решението да премина в по-горната категория, до 62 килограма, беше лично мое. И естествено, беше продиктувано от това, че тази, в която станах номер едно в света, до 59 килограма, не е олимпийска. Всеки мечтае за Олимпийските игри. За златния медал.

Финансово съм получавала и получавам помощ от г-н Гриша Ганчев, от сина му Данаил Ганчев, от Стефан Николов, Стоян Саладинов...

Рахмат Сукра? Да, бате Рашо също ме подкрепя в трудни моменти. Винаги съм разчитала на него.

Младен Михалев? Разбира се. Спонсорирал е не само мен, а знам, че помага на много други момичета. В това няма нищо странно или лошо", потвърди Дудова.

"Стигнах до момент, в който исках да сложа край на живота си. Бях решила, че няма смисъл да продължавам и че не искам да бъда част от този свят. Усещах се не на място и недостатъчно оценена в националния отбор. Усещах напрежение върху себе си. Имаше и лични причини, които не мисля да обсъждам. Все пак има неща, за които човек не може да говори на всеослушание, пред всички...", загатна Дудова.

"Да, получавала съм предложения да се боря за друга държава. Но аз съм и винаги ще бъда българка. За мен е нещо несравнимо да се бориш за България!".

"Медиите се съсредоточиха върху скандалите и забравиха за постиженията. Всички ние имаме състезания, медали, с които се гордеем. Пожелавам и искам да постигнем това, към което всички се стремим - най-високото стъпало на Олимпийските игри. Вярвам, че рано или късно ще се случи, ако не в Париж, то на следващата Олимпиада", завърши Дудова.

Какво още сподели тя за Валентин Йорданов и Станка Златева вижте във видеото!