Биляна Дудова бе определена за Спортист номер 1 на Русе за 2018 година. Състезателката на клуб "Юнак" бе отличена в анкетата на спортните журналисти, организирана от местния вестник "Утро" и oбщина Русе.

Дудова събра 98 точки. Тя е световна вицешампионка за жени, с две европейски титли - за жени и за състезателки до 23 години, както и балканска шампионка.

"За мен е чест да получа тази награда. Радвам се много, че нашите постижения се оценяват. През новата година си пожелавам здраве и да постигна по-високи успехи. Голямата цел е на световното да спечеля златен медал и квота за Олимпийските игри.

Най-голям виновник за моите успехи е Валентин Йорданов. Той е най-големият ми идол", каза 21-годишната Биляна Дудова, която е последна година студентка в треньорски профил в Благоевград.

Снимка 386489

Източник: LAP.bg

Втора в анкетата се нареди Стойка Петрова от боксов клуб "Русе". Тя е световна вицешампионка и европейска шампионка. На трето място е европейската вицешампионка Севда Асенова от боксов клуб "Русе".

За треньор на годината бе обявен Павел Сяров от боксов клуб "Русе", който е личен треньор на Севда Асенова, Габриела Димитрова и Стойка Петрова.

Снимка 396635

Източник: LAP.bg

Наградата за приложник номер 1 взе Никол Павлова - кордови авиомодели. Всички отличени получиха грамоти, кристални статуетки и парични награди. От името на председателя на Българската федерация по борба Валентин Йорданов бяха връчени и статуетки "Спортен Олимп" - за най-добър спортист и треньор на годината.

Биляна Дудова: За мен е огромна чест да бъда сред тези знаменити личности

Биляна Дудова: За мен е огромна чест да бъда сред тези знаменити личности

"Благодаря на всички, които ме подкрепяха през годината"