Българските борци са спечелили премии на стойност 67 хиляди лева от Европейското първенство в Букурещ. Това показва справка с инструкцията към Министерството на младежта и спорта.

Нашите национали направиха отлично състезание в румънската столица, като се върнаха с общо 6 медала - два златни на Тайбе Юсеин (62 кг) и Биляна Дудова (59), три сребърни на Миглена Селишка (50), Евелина Николова (55) и Кирил Милов (97), както и един бронз на Айк Мнацканян (72).

Освен това Мими Христова (57), Георги Вангелов (57) и Даниел Александров (77) завършиха в петицата, което също ще им донесе финансов стимул, тъй като категориите им са олимпийски.

Жените ни с купата за №2 в Европа

Жените ни с купата за №2 в Европа

Първи е тимът на Украйна

Най-голяма премия ще получи Тайбе - 20 хиляди лева. По 10 бона ще вземат Селишка и Милов, Дудова ще получи 7 хиляди, пет бона са за Евелина Николова, Христова и Александров заработиха по 4 хиляди лева, а Мнацканян, въпреки че спечели бронз, ще прибере три хиляди, тъй като се бори в неолимпийска категория.

Айк Мнацаканян спечели нов медал за България на Евро 2019 в Букурещ!

Айк Мнацаканян спечели нов медал за България на Евро 2019 в Букурещ!

По-късно днес Кирил Милов излиза за титлата в категория до 97 килограма

Отделно треньорите в националните отбори от трите стила, както и личните им наставници ще получат проценти от всяка една премия, което означава, че сумата за доброто представяне на борците, отпусната от министерството на спорта, ще достигне около 100 хиляди лева.

България завърши на пето място в класирането по нации в общото подреждане в трите стила. Нашите събраха 199 точки. Лидер е Русия с 443 пункта, следвана от Турция с 386, Азербайджан с 317 и Украйна с 310.

Когато успехите са тенденция, стремежът е към съвършенство и само небето е граница!

Когато успехите са тенденция, стремежът е към съвършенство и само небето е граница!

Видяхме един отбор от героини! Борещи се за всяка педя от тепиха, оставяйки душата си в схватката