Министърът на младежта и спорта Весела Лечева участва в откриването на Световната купа по сноуборд в Банско. За трети път зимният курорт е домакин на престижното състезание от календара на Световната федерация по ски. Церемонията по откриването и тегленето на състезателните номера се проведе на централния площад в Банско.

"Горда съм, че България се утвърди като успешен домакин на световни и европейски купи от календара на ФИС. Домакинството на предстоящата Световна купа по сноуборд носи престиж на страната ни и е доказателство за доверието към България като успешен организатор на големи спортни събития", каза министър Весела Лечева.

Тя отбеляза, че Банско и федерацията по ски са заслужили доверието на световната федерация със своята работа през годините.

"Пожелавам успешни стартове и отлично представяне на българските сноубордисти, които са водени от Радослав Янков. Надявам се, че ще станем свидетели на силно състезание, в което най-добрите сноубордисти ще покажат своите възможности и ще запалят стотици деца по професионалния спорт", добави Лечева.

Министърът на младежта и спорта пожела късмет и на домакините в променливото време, което изисква от техническите екипи още по-големи усилия и професионализъм за подготовката на състезателното трасе. Участие в Световната купа по сноуборд заявиха над 80 сноубордисти от 20 държави, а стартовете на писта "Томба" са в събота и неделя.

Весела Лечева отчете работата на Министерството на младежта и спорта в рамките на мандата на служебното правителство

Весела Лечева отчете работата на Министерството на младежта и спорта в рамките на мандата на служебното правителство

"През последните 30 години не беше осъществен нито един успешен проект на публично-частно партньорство"