Шампионите при мъжете и дамите на Eвропейското първенство по фигурно пързаляне ще получат по 21 хиляди долара, обявиха от Международния кънки съюз.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 22 до 26 януари в Грац (Австрия). Общият награден фонд е 294 хиляди долара. Сребърните медалисти ще вземат по 16 хиляди долара, а бронзовите - по 11 хиляди долара. Шампионите при спортните и танцовите двойки ще бъдат премирани с общо по 30 хиляди долара, а за второ и трето място са предвидени съответно по 20 хиляди и 11 хиляди долара.

Норвежките биатлонистки спечелиха и четвъртата щафета за сезона

Норвежките биатлонистки спечелиха и четвъртата щафета за сезона

Нашите момичета останаха на 21-а позиция в Руполдинг

България ще бъде представена от Александра Фейгин, Лари Луполоувър и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис. Двукратната световна шампионка при девойките Александра Трусова и двукратната шампионка на Русия Анна Щербакова са най-младите участници в женската надпревара. По време на шампионата Трусова ще бъде на 15 години и 7 месеца, а Щербакова - на 15 години и 10 месеца.

Най-възрастната участничка е 28-годишната Даша Гръм от Словения. Средната възраст на участничките в женския турнир е 19.2 години. Общо 165 състезатели от 33 държави ще участват в 113-ото Eвропейско първенство по фигурно пързаляне - 35 при мъжете, 38 при жените, 19 спортни двойки и 27 танцови двойки.

Единствено петкратните шампиони Габриела Пападакис и Гийом Сизерон (Франция) ще защитават титлата си на шампионата в Грац. В останалите три категории ще има нови европейски шампиони. Шампионатът започва на 22 януари с кратката програма при мъжете и при спортните двойки, а днес по-късно стартират танцовите двойки и ще бъдат излъчени шампионите при мъжете.

Снимка 422674

Източник: Фейсбук