Петра Влъхова спечели първия за сезона слалом при жените, валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Състезателката от Словакия направи силен втори манш и успя да победи фаворитката Микаела Шифрин в слалома в Леви, Финландия.

Победата е трета в кариерата на Влъхова за Световната купа. Интересен момент за публиката бе награждаването, след като наградите бяха раздадени от Дядо Коледа и негови помощнички, а част от награждаването бяха и няколко северни елена. Шифрин, която е миналогодишна победителка в Леви и носителка на Големия кристален глобус, водеше след първия манш, но във втория Влъхова направи безупречно каране и финишира първа с общо време 1:49.98 минута. Шифрин остана втора с 10 стотни изоставане.

"Толкова дълго бях пред другите в слалома, всички се съобразяваха с мен. Сега трябва да подобря формата си, за да си върна първото място", коментира Шифрин. Уенди Холденер от Швейцария е трета с 1:51.33 минута. В генералното класиране за Световната купа при жените Шифрин остава начело със 125 точки, следвана от Влъхова със 115, Виктория Ребенсбург от Германия и Уенди Холденер с по 100 точки и други.

Марсел Хиршер ще участва на слалома в Леви

Марсел Хиршер се завръща в голямата игра

"Ще се пробвам на състезанието във Финландия", написа австриецът в Инстаграм