Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев бе гост в предаването "Лице в лице" по bTV, където дискутира шансовете на нашата страна да бъде домакин на Зимната младежка олимпиада през 2024 година.

"Ще бъде една закономерност, ако спечелим домакинството за Зимните младежки олимпийски игри. Част от тези средства ще бъдат подсигурени от МОК. Най-важното за всички българи е, че това ще даде тласък на зимния туризъм в София. Категорично - Витоша ще бъде оправена. Няма друга столица, която да разполага с планина на 30 минути от своя център".

"Имаме перфектни условия за спортовете, които ще бъдат на закрито. За кънки бяганията трябва да се заледи един от стадионите. Там инвестициите няма да излязат над милион лева. На Боровец ще бъде направена една шанца, там ще се проведе и ски бягането. Оценката, за въздействието на тези Игри, ще бъде огромна за туризма и икономиката на София и Боровец. Излишно е да кажа какъв ще бъде имиджът, който България ще спечели".

"България отговаря на изискванията. Не мисля, че ще има проблеми с природозащитниците за Витоша, защото общественото мнение е едно. Ще очакваме подкрепа от инвеститорите в Боровец. Общественият интерес е категорично в подкрепа на това Витоша да стане нормална зона за ски и зимен туризъм".

"Не знам кои са другите ни конкуренти за Олимпиадата. Решението се взима на Изпълком. Тук няма нужда от кампания, лобиране, далеч по-простички са нещата. Имаме голям шанс, просто трябва да си напишем домашното. Инвестицията не е голяма. Нямаме проблеми с организацията. В началото на пътя сме. Това е лъжица за нашата уста. Решението трябва да бъде взето през 2021, но аз искам да бъде ясно през 2020, за да имаме евентуално време за по-дълга подготовка".

Министър Кралев ще участва в 15-ата Конференция на министрите на спорта към Съвета на Европа

Министър Кралев ще участва в 15-ата Конференция на министрите на спорта към Съвета на Европа

България и Казахстан ще сключат Меморандум за сътрудничество в областта на спорта