Микаела Шифрин подобри рекорда на Линдзи Вон по победи за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите, след като спечели гигантския слалом в Кронплац, Италия.

Американската звезда на женските алпийски ски бе най-бърза и в двата манша и с общо време 2:00.61 минути записа своята победа номер 83, с което излече еднолично начело при жените.

Победата е девета за Шифрин от началото на сезона и тя се доближи до общия рекорд на Ингемар Стенмарк от 86 победи, като може да го подобри още през настоящата кампания.

27-годишната Шифрин не даде шансове на конкурентките, като изпревари с 45 стотни втората в днешния старт Лара Гут-Бехрами от Швейцария и фаворитката на домакините Федерика Бриньоне (Италия) на 1.43 секунда.

Състезаващата се за България италианка Луиза Бертани остана на последното 53-о място от завършилите първия манш.

Микаела Шифрин води убедително в генералното класиране за Световната купа с 1417 точки, пред Лара Гут-Бехрами с 861 и Петра Влъхова (Словакия) с 846 точки.

В подреждането за малкия кристален глобус в дисциплината Шифрин е начело с 500 точки пред Марта Басино (Италия) 451 и Лара Гут-Бехрами (Швейцария) с 437 точки.

Йоханес Бьо спечели преследването в Антхолц-Антерселва, Владимир Илиев се нареди на 44-о място

Йоханес Бьо спечели преследването в Антхолц-Антерселва, Владимир Илиев се нареди на 44-о място

Благой Тодев беше затворен с обиколка след четвъртата стрелба