Микаела Шифрин успя да покори още една дисциплина в алпийските ски. Специалистката в слалома за върви път в своята кариера спечели алпийска комбинация в Кран-Монтана (Швейцария).

Американката, преследвайки Голямата световна купа започна да кара в скоростните дисциплини, което ѝ даде възможност да участва и в комбинации. В петък заедно с Линдзи Вон бойкотираха надпреварата, позовавайки се на не обезопасено трасе. Но днес Шифрин показа, че започва да става универсална алпийка.

Днешната победа ѝ донесе 100 точки и практически ѝ осигури Голямата световна купа. Останалата най-голяма нейна съперничка словенката Илка Щухец взе 60 точки и разликата между двете е вече 298 точки - 1323 на 1025. Очакванията бяха Щухец да намали разликата, за да запази интригата до края на сезона.

Словенката все пак постигна много голям успех, защото малкия трофей в дисциплината комбинация ще бъде нейно притежание. Тя има 220 точки и важното беше да не допусне Федерика Бриньоне да ѝ баправи разлика италианката, която днес финишира втора.

Илка Щухец с шеста победа за Световната купа

Илка Щухец с шеста победа за Световната купа

Словенката е първа в Супер Г в Кран-Монтана

След първата половина на състезанието, която днес беше Супер Г Шифрин беше седма. Но предвид нейната супер доминация в слалома беше ясно, че тя ще спечели. Тя ще бъде петата американка спечелила Големия кристален глобус.

Общото време на победителката е 2:07.16 мин. Бриньоне изостана с 70 стотни, а Щухец с 85 стотни.