Българинът Красимир Анев завърши на 10-о място в индивидуалната дисциплина на 20 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Руполдинг.

Анев можеше да завърши дори на шеста позиция, но направи една грешка в последната от четирите стрелби и финишира на 3:02.3 минути след победителя Мартен Фуркад (Франция), която му отреди десетото място.

Краси се класира за масовия старт в неделя.

Носителят на Кристалния глобус Мартен Фуркад спечели надпреварата с време 44:27.9 минути, въпреки че пропусна последната мишена в последната си стрелба. Така той записа пета победа за сезона и общо 68-а в кариерата си за Световната купа.

Представителят на Чехия Ондрей Моравец остана втори на 1:01.0 минути с 20 от 20 повалени мишени. Трети се нареди Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) с една грешка и пасив от 1:06.3 минути.

Още трима българи участваха в състезанието. Владимир Илиев е 40-и с три грешки и на 4:42.7 минути след победителя. Димитър Герджиков е на 48-о място с два пропусна и на 4:52.1 минути, а Михаил Клечеров остана 95-и от 107 завършили с три грешки и пасив от 8:32.9 минути.

Красимир Анев пропуска Оберхоф, Михаил Клечеров го заменя

Красимир Анев пропуска Оберхоф, Михаил Клечеров го заменя

Биатлонистът има проблеми с дясното око и ще се подготвя в Белмекен