Екатерина Дафовска отговори на нападките на Красимир Анев, който изригна с гневно съобщение във фейсбук. Президентът на Българската федерация по биатлон каза в интервю пред "Меридиан Мач", че Анев ще получи сумите си, когато подпише новия си договор.

 Министър Кралев връчи "Венец на победителя" на алпиниста Иван Вълчев

Министър Кралев връчи "Венец на победителя" на алпиниста Иван Вълчев

Прославеният алпинист е участник в експедицията "Еверест-84"

"Той винаги иска нещо. Този път претенциите му са за заплати и премии. Има основание за това, тъй като постигна успехи през изминалия сезон, който не беше никак лесен.

Казах му, че ще си получи заплатите веднага след като подпише договора си с федерацията. Преди това няма как да стане.

За премиите го помолих да изчака до края на годината, тъй като в момента събирам средствата от спонсорите. Искам да бъда ясна. Анев ще си вземе абсолютно всичко, което му е обещано и това му е гарантирано и от Управителния съвет на федерацията, не само лично от мен. Той обаче бърза да хвърля обвинения", сподели Дафовска.

Според олимпийската шампионка Анев не е подписал договора си досега защото в него има клаузи, според които той няма право да петни имиджа на федерацията.

"Не може да мрънка и да говори каквото си поиска пред медиите. Това го прави уязвим и той не иска.

От заплати си Анев има да получава около 3 хиляди лева, които го чакат в касата на федерацията. Ще ги вземе в момента, в който подпише договора си. Премиите са повече - около 17 хиляди лева. И тях ще си ги получи, но през декември. Защото, за да му ги платя сега, означава да спра цялата подготовка на останалата част от отбора.

Снимка 262478

Източник: EPA/БГНЕС

Не знам защо единствено Красимир винаги е недоволен и има претенции. Само мога да кажа, че всичко през годините винаги е било съобразено спрямо него - индивидуална подготовка, избира в кои стартове да участва и в кои не. Дори му купихме нова кола за екипа. Взехме му Дачия на 2000 км. Гледаме да му е удобно, но всяка година, някъде по това време, той започва с едни и същи претенции", завърши Екатерина Дафовска.