Българинът Кирил Петков, който е част от спасителния екип в Хималаите, издирващ Боян Петров, сподели последна информация от случващото се там.

В своя профил във "Фейсбук" той публикува видео, на което се вижда как хеликоптер преминава над заснежената планина, но следа от алпиниста ни няма. Петков също така пише, че си тръгва от Хималаите знаейки, че спасителите са направили всичко възможно, за да намерят българина.

Припомняме, че Боян е в неизвестност от 3 май, а това бе последната акция по издирването му.

Последна надежда за Боян Петров

Последна надежда за Боян Петров

Спасителният екип излетя към върха Шиша Пангма

"Днес направихме още един полет в екип от трима: капитан Surendra и ние двамата - искахме да се уверим с очите си още веднъж - стигнахме 7400 м височина (лагер 3) и после бавно прелетяхме до базовия лагер като се оглеждахме от всички страни - времето беше слънчево - качихме се от 1500 м до 7400 м без аклиматизация. След това в ниската част на планината направихме много заходи. Целия високопланински полет беше 1 час и 30 минути. За съжаление не открихме Боян, но сега можем да си тръгнем знаейки, че всичко възможно наистина беше направено. Специално искаме да благодарим на 10те приятеля на Боян, които вчера финансираха този полет директно, на невероятната група и организация на Китай, и на смелите пилоти на Simrikair, както и на всички българи, хора и институции, които помогнаха това да се осъществи! Бог да го прости Боян!", пише в публикацията си Кирил.