Даниел Юл спечели слалома в Кицбюел. С това той сложи край на сушата, продължила 52 години, в които швейцарец не беше печелил на емблематичната писта "Ганслем". Последният швейцарец, който бе печелил слалома в Кицбюел е Думенг Джованоли през 1968 година

Юл беше втори след първия манш и граба победата с общо време от 1:41.50 минута. Фаворитът на домакините Марко Шварц остана втори също със силно второ каране и изостана само на 12 стотни от победителя. Трети завърши 22-годишният французин Клеман Ноел с пасив от 0.37 секунди.

Лукас Браатен поведе след първия манш на слалома в Кицбюел

Лукас Браатен поведе след първия манш на слалома в Кицбюел

Алберт Попов се спусна резонно, но остана 33-и, Камен Златков отпадна

Въпреки че изостана само с 1.53 секунди от времето на победителя, Алберт Попов не можа да се класира за втория манш, защото Топ 30 се затвоти на 1.40 секунди. Другият ни представител Камен Златков не можа да завърши спускането си.

19-годишният норвежец Лукас Браатен спечели първия манш доста изненадващо, въпреки че се спусна със стартов номер 34 в 16-ото си състезание за Световната купа. Неговият шотландски треньор Малкълм Ърнски нареди пистата за първия манш и това явно се отрази позитивно на тийнейджъра.

Вторият манш обаче беше подреден от Матео Йорис и трасето стана малко по-технично с по-тясна състезателна линия между вратите, а и слънцето се скри и температурите се понижиха. Браатен все пак успя да заърши и зае четвъртото място, носещо 50 точки за Световната купа с изоставане от 49 стотни. Със същото време и със същия точков актив завърши и неговият сънародник Хенрик Кристоферсен.

В генералното класиране Кристоферсен отново изпревари своя сънародник Слександър Килде и вече има ощо 741 точки. Килде е втори със 700 точки, а Матиас Майер трети с 692 точки. Французинът Алекси Пинтюро има 642 точки, след като днес не можа да завърши втория манш.

Само за слалома Кристоферсен има 452 точки. Втори е Юл с 435 точки, а трети Клеман Нюел с 400 точки.

Алберт Попов е под №30 в слалома с 55 точки и под №80 в генералното класиране със същия актив.