Световният шампион от Санкт Мориц 2017 Беат Фойц спечели пред родна публика класическото спускане за мъже от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен курорт Венген. 30-годишният швейцарец беше най-бърз на легендарната писта "Лауберхорн" и финишира за 2:26.50 минути.

Тази писта е най-дългата в календара на Световната купа - 4.27 километра. Фойц, който стартира с първи номер, записа втора победа за сезона и общо девета в кариерата си за Световната купа. За него това е втори успех в спускането във Венген след 2012 година, а през 2015-а беше втори на тази писта. Втори на 18 стотни от секундата завърши двукратният световен първенец в дисциплината и миналогодишен победител Аксел Лунд Свиндал от Норвегия.

Олимпийският шампион в спускането Матиас Майер (Австрия) остана трети на 67 стотни. В генералното класиране за Световната купа за сезона води Марсел Хиршер (Австрия) със 874 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) със 720 точки и Киетил Янсруд (Норвегия) с 559 точки. В класирането за малката световна купа в спускането води Аксел Лунд Свиндал с 420 точки, втори е Беат Фойц с 362 точки, а трети Киетил Янсруд с 238 точки.

Федерика Бриньоне спечели супергигантския слалом в Бад Клайнкирхенхайм

Федерика Бриньоне спечели супергигантския слалом в Бад Клайнкирхенхайм

Втората позиция остана за Лара Гут, а трета е Корнелия Хютер