Алберт Попов стана шампион на България до 21 години в дисциплината гигантски слалом. Най-добрият български алпиец финишира втори в международното състезание за купа "Пирин" в Банско, като беше изпреварен само от представителя на Словения Самуел Ревлуцки.

Ревлуцки беше най-бърз с време 58.76 секунди. Той запази преднината си и след второто спускане. Времето на Попов е 1:56.12 минута и е с 29 стотни зад това на победителя.

Радо Янков: Благодаря на федерацията, всички нейни и мои спонсори, както и на ММС

Радо Янков: Благодаря на федерацията, всички нейни и мои спонсори, както и на ММС

"Вярата на всички в мен ми помага"

Камен Златков остана трети на 89 стотни зад словенеца. Вчера Златков грабна купа "Пирин вчера в дисциплината слалом. Йоан Тодоров се класира пети с изоставане от 1.89 секунда. Тодоров беше най-бърз във втория манш с време 56.52 секунди.

В класирането за Държавното първенство Попов е първи, Златков втори, а Тодоров се окичи с бронз.

При дамите победата е за Петра Велкович (Сърбия) с общо време от 2:02.09 минути. Втора на 3.30 секунди завърши Ева Вукадинова, с което стана шампионка на България в дисциплината за девойки до 21 години. Трета е румънката Юлия Бенга на 4.12 секунди.

Златната медалистка в националния шампионат в слалома Симона Скробанска остана едва четвърта на 4.34 секунди. Това ѝ донесе среброто от Държавния шампионат.