Повече от половината скиори взеха пистата в Банско с почивка по време на свободното каране в петък, като трасето се оказа изморително, пише "24 часа".

В средата има един доста заледен участък, където направо е посиняло. Целта е да издържи трасето на всички над 60 алпийци, които застават на старт. И домакините са направили и невъзможното в топлото време да постигнат това.

"Наистина е доста изморително, не крия. В края краката ти усещат умората", сподели най-добрият ни алпиец Алберт Попов, който е единственият ни участник в стартовете за световната купа. Той влезе в гигантския слалом, след като е в първите 30 на планетата на слалом.

Алберт Попов не успя да завърши втория манш в слалома от Световното по ски

Алберт Попов не успя да завърши втория манш в слалома от Световното по ски

Със златото триумфира Себастиан Фосс-Солевог

"Тук съм, за да се забавлявам. В гигантския слалом нямам много тренировки, но всичко е възможно. Липсва ми публиката. Когато хората са тук, обстановката е различна. Но все пак Световната купа е в България и изживяването е различно. Все пак съм този, който най-добре познава тази писта. Яд ме е, защото можех много повече. В първия манш преминах един участък на пистата прекалено бавно и заради това рискувах всичко във втория, за да постигна едно от най-добрите времена и да направя класиране", каза Попов.