Норвежци заеха първите две места на супергигантския слалом, който се проведе на легендарната писта Щрайфалм в Кицбюел (Австрия). Състезанието беше съкратено, защото в горната част на трасето имаше гъста мъгла.

Влади Зографски спечели олимпийска квота за Пьончан!

Влади Зографски спечели олимпийска квота за Пьончан!

Самоковецът зае 28-о място в старта за световната купа по ски полети в Бад Митердорф

Аксел Лунд Свиндал финишира първи за 35-и път в състезание от световната купа в алпийските ски. Той даде време 1:30.72 минута, с половин секунда по-добро от това на сънародника си Шетил Йенсруд. Австриецът Матиас Майер изостана на 6 стотни от Йенсруд.

Снимка 335161

Източник: GettyImages

Четвърти се класира Ханес Райхелт (Австрия), пети - Адриен Тео (Франция), шести - Беат Фойц (Австрия). Утре на същата пистата ще се състои легендарното спускане, считано от мнозина специалисти като най-трудното и най-престижното.

В генералното класиране начело продължава да е шесткратният носител на трофея Марсел Хиршер с 974 точки. Следват трима "викинги" Хенрик Крисотферсън с 800 точки, Йенсруд със 639 точки и Свиндал със 634 точки. До края на надпреварата има още 14 състезания от общо 37.

За купата в супергигантския слалом начело е Йенсруд с 260 точки. Следва го петкратният носител на глобуса Свиндал с 214 точки и австриецът Винсент Крихмайер с 200 точки.

Снимка 335163

Източник: GettyImages