Мотивиран съм да спечеля всеки турнир, в който участвам. Това заяви Рафаел Надал, малко преди началото на "Уимбълдън". 10-кратният победител от откритото първенство на Франция има две титли и от надпреварата в Англия, но през последните пет години стига най-много до четвъртия кръг.

"Ако нямам амбиции за титла, просто не участвам. Вярно е, че през 2012-а изпитвах проблеми с колената, но също така е вярно и това, че през 2014-а играех много добре и имах шансове, но отпаднах срещу Ник Кириос в четвъртия кръг.

Миналата година не успях да играя, а 2015-а определено не беше моят сезон. Ще видим какво ще се случи този път, но ще бъде трудно. Радвам се, че съм тук, защото обичам този турнир, но специално в него е много лесно да отпаднеш рано", каза Надал.

Роджър Федерер: Силно представяне на Григор Димитров на "Уимбълдън" няма да изненада никого

Федерер: Силно представяне на Григор на "Уимбълдън" няма да изненада никого

"Той се намира в много добър етап от кариерата си"

Испанецът е в добра форма в момента. Той стигна до финал в Мелбърн след победа над Григор Димитров, а в сезона на клей спечели четири титли. На "Уимбълдън" обаче Надал ще бъде без треньора си Карлос Моя, но пък на трибуните ще бъде неговият чичо Тони.

Надал предпочете да почива в последните седмици и не се включи в подгряващия турнир в Куинс. Той тренираше в Майорка.

"Получи се добре. Щях да се радвам и да играя в Куинс, но след последните три месеца и случилото се на Ролан Гарос реших да почивам. Тялото ми се нуждаеше от възстановяване, за да мога по-лесно да се приспособя към тревната настилка", добави той.