Световният номер 5 в при мъжете Доминик Тийм ще пропусне турнира от Големия шлем "Уимбълдън". Причина за това е травмата в областта на китката, която австриецът получи в Майорка.

Ето какво публикува Тийм в официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм:

"След като беше принуден да се оттегли от първия си мач на турнира в Майорка във вторник поради контузия в дясната китка, Доминик Тийм пътува до Барселона и премина допълнителни медицински прегледи.

Тестовете установиха, че има "отлепване на задната обвивка на лакътната страна на дясната китка" или по друг начин казано нараняване, което няма да му позволи да се състезава в Тура в продължение на няколко седмици.

Тийм ще носи шина за китката повече от месец, преди да започне прогресивен процес на специфична, функционална рехабилитация, за да възвърне мобилността, както и мускулната си сила и в крайна сметка да се върне към тренировките на корта.

Доктор Анфел Руиз Которо и неговият медицински екип ще наблюдават възстановяването на контузията, тъй като Тийм ще бъде подложен на допълнителни прегледи и ще бъде решено кога играчът е в състояние да се върне към състезанията".

Новак Джокович ще участва на Токио 2020

Новак Джокович ще участва на Токио 2020

Новината бе потвърдена от сръбската тенис федерация