Анди Мъри заяви, че е все още се надява да играе на "Уимбълдън", въпреки че се бори с коремна контузия, която не му позволява да тренира пълноценно.

35-годишният шотландец, който е шампион на "Уимбълдън" през 2013-а и 2016-а, получи травмата на загубения финал на Откритото първенство на Щутгарт от Матео Беретини.

Бившият номер 1 в света бе принуден да се оттегли от участие на турнира "Куинс" през миналата седмица, за да бъде готов за третия турнир за годината от Големия шлем, който започва на 27 юни в Лондон.

"Планът ми е да играя. Контузията отшумява и се подобрявам", коментира Мъри пред британските медии.

"Но не мога да вървя срещу естеството на контузията и не бях способен да тренирам. В следващите дни ще увелича натоварванията. Да се надяваме, че съм се възстановил достатъчно", добави тенисистът.

Мъри, който в момента е под номер 51 в световната ранглиста на АТП, изглеждаше в добра форма по време на сезона на трева, като достигна до полуфинал на Чалинджъра в Събиртън, както и финал в Щутгарт.

"Разочароващо е, но изиграх девет мача за две седмици, което не бях правил от 2016 година", добави Мъри, който е измъчван от постоянния контузии в последните години, както и от операции на таза.

"Разочароващо е да съм в това положение преди "Уимбълдън", но позитивното за мен е, че се преборих с много по-сериозни проблеми в последните години и излязох победител", завърши Анди Мъри.

Филип Колшрайбер прекратява кариерата си след "Уимбълдън"

Филип Колшрайбер прекратява кариерата си след "Уимбълдън"

38-годишният тенисист се смъкна до 230-о място в световната ранглиста