Шампионите от Нефтохимик нанесоха първа загуба на Хебър, а ето какво каза треньорът на волейболните първенци Николай Желязков след мача:

"Направихме един страхотен мач за публиката. Мисля, че се получи фантастичен двубой. Искам да поздравя моите момчета, които показаха невероятна игра и невероятен характер от първата до последната точка и успяхме да устискаме от първата до последната точка в един тежък двубой. Успяхме да постигнем чиста победа, която ни дава три точки.

Разликата между нас и Хебър (Пазарджик) е, че Хебър има много звезди и техният бюджет е два пъти, два пъти и половина по-голям от нашия. Това трябва да си го кажем.

Ние имаме в отбора момчета, които искат да бъдат тук и които играят за Нефтохимик с удоволствие. Това е много важно за мен. Ние имаме момчета, които искат да играят за този отбор, и момчета, които дават всичко на всяка тренировка.

Волейболът е такъв спорт, в който няма равен резултат. Ние предишния кръг загубихме от Левски, но не наведохме глави, опитахме се да извадим позитиви от това, което се случи там и успяхме да победим днес", каза специалистът.

Нефтохимик победи Хебър с 3:1 и поведе в класирането

Нефтохимик победи Хебър с 3:1 и поведе в класирането

Във втората част ситуацията на полето на се промени много