Българският мъжки национален отбор по волейбол няма да има нов треньор поне до Европейското първенство догодина в Австрия и Чехия, съобщи BGvolleyball.com.

Силвано Пранди ще получи вот на доверие от волейболната управа независимо от провала на завършващото тази вечер Световно първенство в Италия.

"Трикольорите" завършиха на седмо място, а титлата от 22 часа (бълг. вр.) ще си оспорват Куба и Бразилия.

На Пранди ще бъде поставена задача минимум финал на европейското първенство в Чехия и Австрия (10-18 септември 2011 г.). Първо или второто място там осигурява участие на Световна купа, където ще се раздават три квоти за олимпийските игри в Лондон.

Другият шанс за европейските отбори да участват в най-престижния форум в спорта е европейската олимпийска квалификация, където всички суперсили на Стария континент ще се борят за една квота.

Последният шанс са трите световни олимпийски квалификации в Италия, Германия и Япония, където ще се раздадат още 3 квоти. За да имаме шанс да попаднем там обаче ни трябва висока позиция в ранглистата на ФИВБ.

В края на юли бяхме на седмо място, което със сигурност ще запазим, защото ще изпрeварим Полша, но пък пред нас ще излезе Куба, чийто тим бе осми.