Грандът на българския волейбол, столичния Левски започна подготовката си за новия сезон.

Тодор Скримов: Мечтая за медал с националния отбор

Тодор Скримов: Мечтая за медал с националния отбор

"Обичам спорта още от дете"

Тимът ще бъде воден отново от бившия капитан на националния отбор Владимир Николов, а за кондицията на състезателите ще се грижи Йордан Георгиев.

Вчера бяха представени 16 волейболисти. Следобяд те имаха контакт с волейболната топка за първи път след валанцията. До края на август Владо Николов ще залага на физическата подготовка и техниката на изпълнение на отделните елементи. Селекцията е изградена основно върху успешното интегриране на млади състезатели към ядрото от по-опитни. Прави впечателение присъствоето на неостряващия Смилен Мляков, който отново ще забива на поста диагонал.

Ето какво сподели Владимир Николов, който е и президент на един от фаворитите за титлата:

"Отборът ни запазва основната си част и нашата основна цел е да прибавим няколко млади играчи, които в близко бъдеще да поемат постепенно нещата. Разчитам на тези талантливи момчета да се докажат и да защитят мястото си в Левски.

Този сезон не сме привлекли нито един опитен състезател, на практика единственото ни ново попълнение засега е капитанът на националния до 17 години Владимир Гърков. Той, както и другите му връстници, трябва да се пребори за своето място, защото само в среда на конкуренция може да се получи израстване. Ще бъдем много доволни ако в края на сезона поне един от младите попадне в титулярния състав на мъжкия отбор.

И, разбира се, колкото се може повече от тях да бъдат извикани в националните отбори на съответните възрасти", коментира Николов.