Волейболният Левски София ще използва предимно юноши в оставащите срещи от редовния сезон и евентуално в плейофите на Суперлигата. Ръководството на клуба взе решение да даде възможност на състезателите от отбора до 19 години да натрупат тренировки и мачове преди финалите за тази възраст.

Пламен Константинов: Ние в договорени мачове не участваме!

Пламен Константинов: Ние в договорени мачове не участваме!

"Най-важното е, че успяхме да победим"

"След поредицата от загуби на практика мъжкият тим загуби шансове да се бори за нещо по-значимо в шампионата. Поради тази причина решихме да поставим акцента върху юношите ни, които предсрочно се класираха за финалите на държавното първенство. С отмяната на мачовете при подрастващите момчетата ще имат възможност да участват в мъжкото първенство и това ще им даде тласък в битката за медалите. Надяваме се тази забрана да не засегне и мачовете от Суперлигата", обявиха от Левски.

От титулярите срещите досега единствено Гордан Люцканов и ветеранът Марк Макгивърн ще продължат да се състезават. Капитанът Смилен Мляков ще изиграе още един мач. Останалите момчета ще продължат да тренират и да помагат на младите си колеги. Старши-треньорът на мъжете - Андрей Жеков, води и състава за юноши до 19 години.

В сряда Левски ще гостува на "Пирин" в междинен кръг от първенството, а в събота има домакинство на Славия. И двата мача ще се проведат без публика заради мерките срещу грипните заболявания и коронавируса.