"Лъвовете" от националния отбор по волейбол на България смаяха случайните минувачи в центъра на София днес. Неделя, късен следобед. Пешеходната зона на бул. „Витоша" откъм „Патриарх Евтимий" логично е сред най-любимите места за разходка в столицата. Всичко е както обикновено... До един момент...

Около 16 часа до пешеходната зона паркира автобусът на националния отбор по волейбол. И от него започват да слизат волейболистите на България, облечени в официалните си екипи.

Малко преди това сред пешеходците бе настанала еуфория - хора започнаха да свалят връхните си дрехи и да остават по фенски тениски. Да вадят бяло-зелено-червени знамена. Самите фенове оформиха очертания на волейболно игрище в средата на „Витошка", а скоростно бе монтирана и мрежа.

Именно на този „бяло-зелено-червен" терен на открито насред най-оживената улица в София волейболните национали се разделиха на два отбора и изиграха мач пред смаяните погледи на хората, излязли на разходка.

След мача звездите от националния отбор отделиха внимание и на всички свои фенове, искащи снимки и автографи. Нещо повече - самите волейболисти се сляха с феновете си на „Витошка", а щастливи деца получиха шанс да разменят по няколко подавания с любимците си.

По този атрактивен начин националният отбор за мъже покани всички български фенове на Европейското първенство по волейбол от 9 до 18 октомври. България е домакин на шампионата на Стария континент заедно с Италия. Селекцията на Пламен Константинов играе мачовете си от група А в зала „Арена Армеец" в София. На 9 октомври България играе срещу Германия. На 10 октомври излизаме срещу Чехия, а на 11 октомври - срещу Холандия.

В Двореца на културата и спорта във Варна пък са двубоите от група С с участието на Полша, Белгия, Словения и Беларус. Финалът на първенството на 18 октомври е отново в „Арена Армеец" в София.

С изненадващия флашмоб в центъра на столицата преди Евроволей 2015 националният отбор по волейбол за мъже подкрепи и провежданата в България Европейската седмица на спорта #BeActive.