Дамският национален отбор по волейбол изпълнява програмата си и продължава без загубен гейм в квалификациите за световно първенство. Румъния се очакваше да окаже сериозна съпротива на "лъвиците". Това донякъде се оправда, но разликите в класите в момента е огромна и българките спечелиха с 3:0 (25-23, 25-15, 25-21).

Румъния е второто препятствие пред волейболните "лъвици"

Румъния е второто препятствие пред волейболните "лъвици"

Мачът е довечера от 20:00 часа

Иван Сеферинов заложиха на титулярните седем: Нася Димитрова, Добриана Рабаджиева, Лора Китипова, Емилия Николова, Христина Русева, Елица Василева, либеро - Мария Филипова.

В първия гейм българките доминираха, но допуснаха леко отпускане в края, което се отрази в резултата - 25-23.

Снимка 297073

Източник: GettyImages

През втората част нашите момичета бяха безапелационни и показаха, че гледат много сериозно на срещата - 25-15.

Това донесе леко отпускане и в началото на третия сет румънките изпълниха няколко добри сервиса и поведоха с 8-2. Иван Сеферинов успокои отбора и с по-голяма концентрация българките се върнаха в гейма. В края гейма гостенките бяха разностойни в някои разигравания, но геймът за върши за 28 минути при резултат 25-22 за България.

През първата част контузия получи Добриана Рабаджиева и беше сменена от Гергана Димитрова. Според Сеферинов няма нищо тревожно и Доби ще е на линия за репителния мач с Турция в събота.

Снимка 297077

Източник: GettyImages

Елица Василева беше най-резултатна в с 17 точки. Центровете Христина Русева и Наса Димитрова завършиха съответно с 14 и 10 точки. Диагоналът Емилия Николова записа 6 точки, а разпределителката Лора Китипова 5 точки. Доби Рабаджиева и заменилата я Гергана Димитрова  направиха по 4 точки. За малко във втория и третия гейм в игра се включи и Мирослава Паскова.

В останалите срещи Турция и Черна гора постигнаха чисти победи с по 3:0 над Швейцария и Косово.

Днес от 17:30 часа България ще изиграе формален мач срещу воденият от Драган Нешич тим на Черна гора. Утре от същия час е мачът с Турция, който ще определи отборът класирал се директно за световното първенство в Япония. Загубилият ще има право на поправителен през лятото.

Снимка 297072

Източник: GettyImages