Дамският волейболен отбор на Марица вече е на руска земя за първия си официален мач за 2020 година. 14 волейболистки пристигнаха в руската столицата снощи с директен полет от Истанбул и се подготвят за срещата си от група "Е" на Шампионската лига.

Покривът на "София Парк" готов до месец

Покривът на "София Парк" готов до месец

Съоръжението с капацитет до 1700 седящи места

Двубоят срещу европейския гранд Динамо (Москва) ще се играе утре, четвъртък от 18:00 часа. Сблъсъкът ще бъде предаван от БНТ 3, както онлайн по EuroVolleyTV и по руските канали "Матч!" и "Телеканал СТАРТ".

Очаква се в двубоя своя официален дебют за Марица да направят новите попълнения в състава - националките Христина Вучкова и Емилия Димитрова, а начело на шампионките отново ще бъде националният селекционер на България Иван Петков.

През първата половина на настоящия клубен сезон, Петков, който води пловдивския тим от 2004 година насам, а през последното десетилетие го изведе до пет шампионски титли, пет национални купи и една "Суперкупа на България", както и до редовно участие в груповата фаза на Шампионската лига, се отдаде изцяло на работата си като старши-треньор на дамския национален отбор. В Марица той беше успешно заместен от Владимир Орлов.

След края на европейския квалификационен турнир за Олимпийските игри в Токио, който се проведе по-рано този месец в Нидерландия, Иван Петков отново ще съвместява работата си като наставник на "жълто-сините" и селекционер на "лъвиците". Орлов продължава работата си в Марица като част от треньорския екип.