Прогнозата, че дамският волейболен отбор на Марица ще стигне до поредния си трофей започва да става реалност. Пловдивчанки спечелiха първия финален плейоф срещу Левски с 3-0 (25-18, 25-15, 25-14) и са на две победи от титлата на България.

Георги Братоев: Като един истински левскар, обичам да бия ЦСКА

Георги Братоев: Като един истински левскар, обичам да бия ЦСКА

Рапределителят на Нефтохимик се изивни на Христо Цветанов след края на мача

Втората среща е довечера от 18:30 часа, отново в красивата зала "Колодрума". Третият и вероятно последен мач ще бъде в София.

Волейболистките на Марица излязоха преди началото на двубоя с фланелки посветени на Пловдив, който през тази година е Европейска столица на културата.

Първият гейм започна точка за точка. След средата му маричанки отвориха сериозна разлика и след ас на Нася Димитрова спечелиха първата част с 25-18. Във втората част момичетата на Иван Петков дръпнаха още в самото начало на и след успешна атака на Дженифър Крос я затвориха с 25-15. Третият гейм беше копие на втория и отново Дженифър Крос, този път след блокада реализира последната точка за 25-14.

Най-полезна беше Дженифър Крос с 18 точки. Нася Димитрова добави 16 точки. За Левски Кристиана Петрова се отличи с 10 точки.