Левски победи ЦСКА в първия мач от полуфиналната серия в Националната волейболна лига при жените.

"Сините" се наложиха като домакини с 3:1 (25:16, 25:15, 21:25, 25:22). По този начин състезателките на Любка Дебърлиева поведоха в серията и се нуждаят от един успех, за да се класират на финал.

Левски натисна съперника с начален удар, а посрещането отново бе слабото място на ЦСКА. "Сините" поведоха с 13:5 в първия гейм след силна серия от сервис на Вангелия Рачковска. Преднината на домакините на моменти стигаше 10 точки.

Картината на полето не се промени и през втората част. Волейболистките на Левски бяха още по-убедителни и удвоиха аванса си.

Любо Ганев: Интересът към Мондиала е огромен

Любо Ганев: Интересът към Мондиала е огромен

"Със сигурност ни очаква едно незабравимо Световно първенство"

Третият гейм бе най-оспорван и изпълнен с обрати. Началният удар на Дарина Куманова затрудни посрещането на Левски. ЦСКА имаше аванс от две точки при първото техническо прекъсване. "Сините" изравниха при 12:12 и дори поведоха с две точки. Последва нов обрат и "червените" отново дръпнаха с 2-3 точки. Левски и този път стопи аванса на съперника, 18:18. В края при сервис на Борислава Съйкова ЦСКА направи разлика от 4 точки и намали изоставането си в геймовете.

"Червените" започнаха добре в четвъртия гейм и отново имаха преднина от две точки при първата задължителна пауза. Мирослава Паскова успя да направи добра серия от начален удар, след която "сините" изравниха и на свой ред поведоха. Левски имаше аванс от 3 точки при второто прекъсване, а малко по-късно водеше с 21:16. ЦСКА се доближи само на точка до домакините, но Левски не позволи да се стигне до тайбрек.